Ervaringen

Hoe werkt Precisieteelt Plus in praktijk? En wat heeft u eraan als teler? Inmiddels werkt een ruim aantal telers met Precisieteelt Plus. Benieuwd wat zij vinden van Precisieteelt Plus? Op deze pagina vertellen telers over hun ervaringen.

"Deze vorm van precisieteelt ging me heel gemakkelijk af"

Maarten van Hal – Akkerbouwer uit Sint Kruis

Maarten van Hal boert op een qua oppervlakte grote verscheidenheid aan percelen. Aan de zuidkant van het dorp Sint Kruis, richting Belgische grens, is de verkaveling fijnmaziger dan meer naar het noorden richting Oostburg.  Maar behalve dat zijn er ook verschillen binnen de percelen. De grond is nogal bont.

Meer informatie

"Een hogere opbrengst realiseren zonder dat het ten koste gaat van de bodem"

Joop Vedelaar – Akkerbouwer uit Nagele

Hoe zorg je er als akkerbouwer voor dat je inzicht hebt in je eigen data? Want dat er tegenwoordig een bak aan gegevens wordt verzameld, is duidelijk. Elke combine of rooimachine is uitgerust met sensoren die de opbrengst super nauwkeurig meten.

Meer informatie

"Ik geloof echt dat precisielandbouw toekomst heeft"

Jan de Wit – Akkerbouwer uit Dirksland

Dat er verschillen in de bodem waren, dat wisten ze wel. De opbrengsten varieerden. Een duidelijke indicatie. Maar dat er zoveel onderscheid was, dat hadden ze niet verwacht. "Alleen met behulp van bodemkaarten weet je hoe je grond werkelijk in elkaar steekt en hoe je daar zo optimaal mogelijk mee om kunt gaan.”

Meer informatie

"Door nauwer te planten in zware grond, krijg je ook niet van die enorme knollen"

Ben van Vliet – Akkerbouwer uit Zuid-Beijerland

Is precisielandbouw een hype of wordt het echt de toekomst? Steeds vaker wordt er in de sector over gesproken en geschreven. Een flink aantal akkerbouwbedrijven houdt zich er inmiddels mee bezig.

Meer informatie